Той пристигна на разпита със своя адвокат и отрече да е виновен

Полицията във Велико Търново привика за разпит млад бизнесмен от град Дряново, за да обясни, дали участва във видеоклип, разпространен в социалните мрежи. Кадрите показват шофиране с над 270 км/ч по улиците на Велико Търново. 31-годишният мъж напусна районното управление без повдигнато обвинение, защото отрича да е участвал в това видео.

Николай Кръстев пристигна във великотърновската полиция с мощен автомобил, същата марка като този от видеоклипа.

„Той изобщо не е шофирал”, заяви адвокатът му.

Разпитът продължи по-малко от два часа. Николай Кръстев поддържаше версията, че не е участвал във видеоклипа.

Кола се движи с над 270 км/ч във Велико Търново (ВИДЕО)

„Първо – моят автомобил не участва в клипа, нито аз участвам в него. Не мога да ви кажа, кой е карал автомобила. За мен е минал човек през Велико Търново, направил си е клип и е заминал за София”, заяви Николай Кръстев.

„Това, което разбрахме от полицаите, е, че ще бъдат разпитани всички собственици на такива автомобили, които могат, или поне на теория могат, да развият такава скорост. И ще се опитат да установят, кой го е направил”, заяви адвокатът Любен Казанлиев.

Бизнесменът се оказва познат в региона, като почитател на скъпите и бързи коли. Той и семейството му притежават фабрика в град Дряново. Майка му е и общински съветник. Според разпитвания в България има около 30 такива автомобила.

„Във Велико Търново са два. Има продадени за последните две години 30 от един дилър. Този е само визуално тунингован. Всички са ограничени на 250 км/ч. Няма как да се развие 280 км/ч, ако автомобилът не е тунингован. Аз не се състезавам. Ходя на регламентирани състезания, където е позволено да се развие тази скорост”, заяви Николай Кръстев.

След разпита Николай Кръстев си тръгна от прокуратурата. А обвинителите обявиха, че по случая има обвинение  за хулиганство. Засега обаче то е срещу неизвестен извършител.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.