Депутатката заявява, че партията се е "заразила с напастта на антиеврейския расизъм"

Осми депутат напусна главната опозиционна партия във Великобритания - Лейбъристката, за да протестира срещу политиката на лидера Джереми Корбин, предаде ДПА, цитиран от БТА.

"След четири десетилетия взех ужасно трудното решение да се оттегля от Лейбъристката партия. Най-голямата чест в живота ми е да представлявам хората от (лондонския избирателен район) Енфилд Норт", написа Джоан Райън в Туитър.

Тя съобщи, че ще продължи да ги представлява и да говори от тяхно име като член на независима група законодатели.

Райън обяви решението си няколко дни след като британската полиция съобщи, че е започнала разследване по подозрение за антисемитски престъпления от омраза, извършени от членове на Лейбъристката партия.

Оскверниха 80 еврейски гроба във Франция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обвинения в антисемитизъм в лейбъристките среди са отправяни от няколко години, включително срещу партийния лидер Джереми Корбин.

Райън последва седем свои колеги, които напуснаха партията вчера. Те критикуваха лейбъристката позиция за Brexit и антисемитските тенденции в партията.
Законодателите ще продължат да работят като независими членове на парламента.

Най-тежко вероятно ще се отрази оставката на Чука Умуна, която е начело на група, призоваваща за втори референдум.

Райън посочи, че партията се е "заразила с напастта на антиеврейския расизъм" при управлението на левия лейбъристки лидер Корбин, който е отдавнашен поддръжник на палестинците, предаде Асошиейтед прес.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.