Попов предизвика вниманието на световната ски общност с класиранията си

Ден втори от световната купа по ски в Банско. Той беше предвиден за събота, но лошото време и интензивния снеговалеж осуетиха плановете на организаторите.

Гигантският слалом ще започне в 10:30ч. в ефира на NOVA Sport, Diema Sport 2 с участието на двама български скиори - Йоан Тодоров и Алберт Попов. Голямата сензация на българските ски Попов предизвика вниманието на световната ски общност с невероятните 9-о място в Кицбюел и 6-то място в Шладминг.

Продължават стартовете от Световната купа по ски в Банско

Основната му цел е да влезне в топ 30 в първия манш на супергигантския слалом в Банско. Неговите резултати в гигантския слалом не са добри като тези в слалома, но ще се постарае да зарадва българите. 

"Забелязвам, че хората очакват да стана първи. Разбираемо е, щастливи са, но аз мисля адекватно и съм си поставил за цел в първия манш да вляза в топ 30. Ще направя това, което правя по принцип, вече се надявам за добър резултат и да зарадвам цялата публика", каза Алберт пред камерата на "Събуди се".

А за славата, за живота страни от ските и за преодоляването на най-тежкия момент от живота му - катастрофата, която беше на път да сложи край на неговата спортна кариера, можете да разберете в прикаченото видео.

Алберт Попов не успя да се класира за втория манш, след като записа 32-ро време, а пък вторият манш започва в 13:00ч.

Репортер: Петър Стоянов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.