Вижте какво време ни очаква и в началото на новата работна седмица

Празничният 3 март ни посреща с разкъсана облачност над цялата страна, като на много места и слънцето ще се показва. Съществени валежи до края на деня няма да има. Вятърът ще е слаб от запад, в източните райони - югоизточен. 

Температурите сутринта ще варират между минус 2 и 3 градуса, а дневните ще са от 5 до 10 градуса, в северозападните райони - до 12-13. В столицата живакът в термометрите ще се покачи най-много до 8 градуса. 

В планините също ще бъде предимно облачно. На отделни места ще има слаби превалявания от сняг. Ще духа умерен Северозападен вятър. Температурата на височина 1200 метра ще е около 2 градуса. 

В понеделник ще е предимно слънчево и ще започне бързо затопляне. Във вторник максималните температури на места ще достигат до 18-20 градуса. Слаби валежи от дъжд се очакват привечер във вторник – главно в Северозападна България, а в сряда вече на повече места в страната.

През нощта срещу четвъртък облачността бързо ще намалее и в четвъртък ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Затоплянето ще продължи и в петък, когато термометрите ще отчитат пролетните от 17 до 22 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.