Задействани са сапьори на шведската полиция

25 ранени, след като взрив избухна в две съседни жилищни сгради в южния шведски град Линшьопинг в петък. Задействани бяха сапьори на шведската полиция, съобщава БГНЕС.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Засега все още не е ясно какво е предизвикало експлозията.

Представител на компанията собственик на сградата каза пред в. „Сorren“, че експлозията не е свързана с изтичане на газ.

Полицията предполага, че може да е била взривена бомба, макар че нямало данни инцидентът да е свързан с тероризъм. Това заяви пред РИА Новости официален представител на местната полиция. По неговите думи „взривът е бил извън сградата“ „Признаци за терористичен акт няма. Мислим, че това е бомба. Не мислим, че става дума за тероризъм, поне засега изглежда така“, каза представителят на полицията.

Има и хипотеза, че може да става дума за „сблъсък между хора, които живеят тук“, а може и да е нещастен случай, допълва полицаят.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Междувременно в интернет се появи видеозапис от мястото на експлозията в Линчьопинг.

На кадрите се вижда, че територията, където стана инцидентът, е отцепена. Прозорците на намиращите се наблизо постройки са изпотрошени. На местопроизшествието работят полицаи и хора от спасителните служби.

Експлозията се е случила около 9:00 ч. местно време. Взривната вълна е изпочупила стъклата на десетки прозорци и е разрушила балкони на сградите, едната от които е на пет етажа, а другата - на четири.

Линшопинг се намира на около 175 км югозападно от Стокхолм.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.