Причината е признанието му, че е взимал кокаин

В петък Майкъл Гоув, който е един от претендентите за ръководител на Консерваторите, обяви предза "Дейли Мейл", че е взимал кокаин "по време на няколко социални събития", когато е бил млад журналист и сега съжалява за това. Признанието на Майкъл Гоув обаче означава, че може да му бъде забранено да пътува до Съединените щати, съобщава БГНЕС, позовавайки се на служители от Федералното бюро за разследвания и Агенцията за борба с наркотиците.

Още един кандидат за британски премиер призна за наркотици

Американските визови правила изискват от кандидата да отговори дали някога е нарушавал законите, свързани с притежаването, разпространението и употребата на наркотични вещества.

Претендент за поста на Мей призна, че е взимал кокаин като млад

"Не е кой знае какво, че е признал, но това може да му донесе забрана да посещава САЩ, особено що се отнася до това дали преди това е излъгал в заявлението си за виза", заяви американският специалист по имиграционното право Сюзан Макфадън.

За последен път 51-годишният Гоув пътува до САЩ през януари 2017 година, за да разговаря с Доналд Тръмп преди встъпването му в длъжност. Гоув, който е министър по околната среда, храните и селските регион, е сред ключовите кандидати за поста министър-председател, след като Тереза Май се оттегли като лидер на Торите на 7 юни. Тя обаче ще продължи да изпълнява длъжността до 23 юли, когато партията ще избере своя наследник. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.