Медии в Германия свързаха убийството с расистка атака, извършена преди около седмица

Повдигнаха обвинение за убийство на мъжа, който блъсна дете под метрото във Франкфурт. На пръв поглед 40-годишният извършител е действал умишлено. Блъсната беше и майката на детето, която оцеля заради падането между двете линии.       

Дете загина, бутнато пред влак на гарата във Франкфурт (ВИДЕО+СНИМКИ)     

Извършителят бутнал жената и детето пред влака и се опитал да избяга. Случайни хора го задържали на изхода на гарата и го предали на полицията. "Заподозреният е 40-годишен мъж от Еритрея. Мотивите му остават неясни. Разследването продължава, включително с разпити на заподозрения", каза говорителят на полицията във Франкфурт Изабел Нойман.

Според свидетели мъжът се опитал да бутне пред влака и още една жена, но не успял. Засега той отказва да говори и това затруднява изясняването на случая. Медии в Германия свързаха убийството с расистка атака в малко градче край Франкфурт преди седмица. Тогава крайнодесен екстремист простреля и рани тежко мъж от Еритрея, когото не познавал. Не е ясно дали атаката на гарата е акт на отмъщение.

Заподозреният е пропътувал разстоянието от Швейцария до Германия, за да извърши престъплението.

"Засега няма доказателства, които да сочат, че случаят е свързан с нападението във Вехтерсбах, но разследваме старателно всички възможни варианти", каза още говорителят на прокуратурата Надя Нилсен.

По данни на прокуратурата задържаният е женен, с 3 деца. Живеел в Швейцария от 13 години. В кръвта му нямало алкохол и наркотици. Властите разпоредиха да му бъдат направени и психиатрични изследвания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.