Кардинал Джордж Пел е обвинен в малтретиране на две момчета

Кардинал Джордж Пел, най-високопоставеният католически духовник, обвинен за сексуално насилие, не успя да се отърве от присъдите си в Австралия, предаде БГНЕС.

Пел бе затворен за предварителен срок от шест години през март, след като беше признат за виновен в малтретирането на две момчета в катедралата в Мелбърн през 90-те години. Той продължи да пледира невинност.

Апелативният съд отхвърли аргумента на Пел, че присъдата е несправедлива.

Британец получи 18 години затвор за фалшиви обвинения в педофилия срещу известни личности

Бившият служител на Ватикана, 78-годишният Пел, сега ще остане в затвора, докато не получи право на условно освобождаване през октомври 2022 година.

Миналата година съдебно заседание единодушно осъди Пел за сексуално малтретиране на 13-годишните момчета след литургия в катедралата "Св. Патрик" и за малтретиране на едно от момчетата отново по друг повод.

Пел оспори присъдата, като заяви, че е „неразумна“, тъй като няма достатъчно доказателства за съдебните заседатели, които да го осъдят извън разумното съмнение.

Адвокатите на духовника заявиха, че съдебните заседатели са разчитали твърде много на „непотвърдените доказателства“ на единствената оцеляла жертва. Но жалбата му беше отхвърлена от трима съдии в Апелативния съд на австралийския щат Виктория в сряда.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.