Имотът разполага с хол със сводести тавани, модерна куня и трапезария

Барак и Мишел Обама купуват голямо имение на остров Мартас Вайнярд, предаде БГНЕС. Според информацията, бившият президент и първата дама са сключили предварителен договор за покупката на имота - парцел на плажа с площ от 29 акра и къща с площ 6 892 квадратни метра. Семейство Обама първоначално наемали къщата със седем спални и 8 бани за лято 2019, но явно са я харесали толкова много, че са направили оферта за покупката й.

Автобиографията на Мишел Обама излиза на български език

Имението беше пуснато за продажба наскоро, като продавачите искат 14,85 милиона долара, но Барак и Мишел Обама вероятно ще платят по-малко.

Имотът, собственост на шефа на Boston Celtics Wyc Grousbeck - разполага с хол със сводести тавани и каменна камина, модерна кухня и официална трапезария с гигантски прозорци, според брокера на имота.

Мишел Обама детронира Хилари Клинтън като най-почитана американка

Бившето първо семейство ще се настани в основната къща, която разполага с камина, тераса за слънчеви бани, частен басейн, както и частен плаж, на който има кей за яхти. През 2017 г. семейство Обама плати 8.1 милиона долара за къща с девет спални в столицата Вашингтон.

Барак Обама се дегизира като Дядо Коледа (ВИДЕО+СНИМКИ)

През миналата година, състоянието на Барак Обама е възлизало на около 40 милиона долара, получени от продажба на книги, изнасяне на речи и пенсията му в размер на шестцифрена сума като бивш президент на САЩ. Със сумите от продажбата на биографичната книга „Моята история“ на Мишел Обама, приходите на бившето първо семейство възлизат на повече от 135 милиона долара.
 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.