Брижит Макрон ще запознае гостите си с културата и наследството на баските

Песни и танци на баските, четене на "Сирано дьо Бержерак" и демонстрации на сърф ще разнообразят престоя на съпругите на лидерите на срещата на Г-7 в Биариц, сред които ще е Мелания Тръмп, съобщава БТА.

Освен с културата и наследството на баските домакинята Брижит Макрон ще запознае гостите си с местните инициативи за опазване на океаните.

Франция ще използва гастрономията, за да намали напрежението на срещата на Г-7

Съпругът на Ангела Меркел също ще присъства.

Първите дами ще посетят в неделя селата Еспелет и Камбо-ле-Бен. Те са на трийсетина километра от Биариц, където ще са в понеделник.

Снимка: ЕПА/БГНЕС, Мелания Тръмп

Над 13 000 полицаи и жандармеристи ще охраняват срещата на Г-7 в Биариц

Снимка: ЕПА/БГНЕС, Сесилия Морел

Снимка: ЕПА/БГНЕС, Джени Морисън

Освен Мелания Тръмп, Брижит Макрон ще придружава Акие Абе, съпругата на Шиндзо Абе, Сесилия Морел, съпруга на чилийския президент Себастиан Пинера, Джени Морисън, съпруга на австралийския министър-председател Скот Морисън, Бегоня Санчес, съпруга на испанеца Педро Санчес, както и съпругите на Доналд Туск и президента на Световната банка Дейвид Малпас.

В понеделник първите дами ще гледат от плажа в Биариц демонстрации на сърф и на спасителни операции в морето. Там ще се срещнат с представители на асоциации за опазване на океаните.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.