Той иска съдът да му изплати обезщетение

Съдилищата в Турция изслушаха странна жалба, след като земеделски стопанин в южна провинция Мугла подаде правна жалба срещу стадо глигани за унищожаване на насажденията му от царевица, съобщи  БГНЕС.

Превърналия се във фермер 66-годишен пенсиониран учител Кавит Тургут "съди" глиганите за щетите им и поиска обезщетение за загубите си. Тургут е наел 17 декара, разположена в областта Ятаган, за да произвежда царевица за силаж, и издигнал телена ограда около насажденията за защита. След завръщането си от почивка той видял, че полето му е унищожено и подал молба до Първоинстанционния граждански съд на Ятаган.

Той каза пред репортери, че е претърпял загуба от 11 000 турски лири (1900 долара) в резултат на атаката на глиганите."Съдът възложи на експерт да проучи полето. Ще бъде изготвен доклад и след това съдът ще направи оценката си", каза Тургут и добави, че след това съдебния процес ще бъде официално стартиран. Според информации в медиите мъжът иска съдът да му изплати обезщетение за загубите му.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.