Защо десетки деца от Плевен няма да могат да тренират плуване?

Заради административни неуредици стотици деца от Плевен може да останат без плувен басейн, в който да тренират. Клубът им е бил изгонен от общинския басейн. Причината е неразбирателство между треньорите и наемателя на съоръжението, който също има клуб по плуване.

„Проблемът гравитира от началото на юли, от момент когато четирима треньори от общо  шест напуснахме клуба на наемателите. От 5 август водим диалог за това да можем да бъдем допускани и да работим спокойно и нормално в басейна ние треньорите като граждани, а децата –като такива, които са заявили желанието си да работят и тренират с нас. От вторник вечерта, 5 ноември, не ни допускат до басейна. Диалог има в близките 3 месеца. Техните аргументи са, че водим нерегламентирани тренировки, защото нямаме договорени отношения с тях. Аз и колегите ми си заплащаме като граждани и влизаме свободно на басейна. Децата влизат свободно също, с родителите си. Ние не нарушаваме нито един закон или вътрешно правило.”, обясни треньорът на клуба Кирил Бъчваров.

Протест в Казанлък: Родители на деца искат оставката на училищен директор

„Бившият ни колега каза, че случилото се е от около 3 месеца. Изминаха около 5  години от концесията, всичко вървеше нормално докато в един момент колегите не решиха да напуснат. Правех реверанс и заради децата, и заради близките ни отношения с тях. Но към днешната дата няма как да допускам да се водят тренировки без да има договор. Аз нямам право да преотдавам общинска собственост, но има варианти, в които можем да се споразумеем. Единият е отново да бъдат на трудово възнаграждение при мен или да се измисли договор за услуга, която да се фактурира. Освен за пари, става въпрос и за график, защото общинският басейн в Плевен е само един”, коментира наемателят Александър Ванков.

Още по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.