"Пресата в тази страна е опасна", категоричен е президентът на САЩ

"Пресата в тази страна е опасна". Това заяви днес президентът на САЩ Доналд Тръмп, разгневен от спекулациите за неговото здравословно състояние, след като през уикенда е посетил неочаквано военна болница, предаде БТА.

Според Белия дом 73-годишният държавен глава е посетил клиниката в събота заради годишния си медицински преглед. Това посещение не беше предварително обявено и породи различни въпроси в социалните мрежи и медиите, включително че Тръмп може да е имал сърдечен пристъп.

"Отидох за медицински преглед. Прибрах се и жена ми казва: "Скъпи, наред ли е всичко? Какво става? Казват, че може би си имал сърдечна криза". Бях в болницата за кратко време, за нещо рутинно, преминах част от медицинските прегледи, останалото ще бъде през януари", допълни той, след което отправи открити критики срещу медиите.

Влошено ли е здравето на Тръмп?

"Това са болни хора! Пресата в тази страна е опасна! Ние нямаме свобода на медиите в тази страна, ние имаме противното! Ние имаме корумпирани медии и се надявам, че те ще се осъзнаят, защото това е много много лошо и много много опасно за нашата страна", заяви той пред репортери в Белия дом, отразяващи заседание на неговия кабинет.

Лекарят на Белия дом публикува вчера изявление, в което подчерта, че въпреки някои спекулации Тръмп не е чувствал болка в областта на гърдите и не е бил диагностициран или лекуван заради спешни проблеми. На същата среща с журналисти днес Тръмп определи откритото изслушване на свидетели в Конгреса по разследването за импийчмънт като "позор" и "неловко положение" за цялата нация.

Дипломати говориха над 5 часа в Конгреса по разследването за импийчмънт срещу Тръмп

Той обаче допълни, че американците са тези, които сами ще трябва да направят преценка на свидетелските показания в Конгреса. Президентът добави, че не познава един от ключовите свидетели, изслушани днес, за който той преди беше казвал, че е привърженик на движението "Никога Тръмп", подето от някои републиканци и други консерватори, които не искат Тръмп да спечели отново републиканската президентска номинация.

Днес свидетелите бяха общо четирима, сред които подполковник Александър Виндман, член на Националния съвет за сигурност към Белия дом и Дженифър Уилямс, сътрудничка на вицепрезидента Майк Пенс.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.