Тя е на мнение, че в БСП няма никакъв сблъсък

„Няма да стана арбитър между президента и изпълнителната власт. Държавният глава и премиерът са две различни личности с различна визия за бъдещето на България”. Това каза в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите й от конфликта прозира страх от втори мандат на президента. „Започна кампания срещу евентуален втори мандат на Румен Радев. Изявлението на премиера след празника на СДС, че Радев е допуснал падането на военен самолет като командир на ВВС не го очаквах. Информацията не е вярна. Има засекретен елемент по този случай и до ден днешен не знаем какво се е случило”, коментира Йотова.

Радев: Нямам нито един загубен самолет, нито един загинал летец

По думите й конфликт в президентската двойка няма. Тя коментира и предложението главният прокурор да бъде разследван от независим такъв. „Категорично против съм европейски норми да се привнасят в България едно към едно”, каза Илияна Йотова.

Тя е на мнение, че в БСП няма никакъв сблъсък. Такъв според нея такъв би имало, ако Сергей Станишев излезе срещу Корнелия Нинова.

Йотова е категорична, че дискусията около Истанбулската конвенция в България е била изкривена.

Целия разговор гледайте във видеото.