Експертите Тодор Тодоров и Ботьо Ботев за престъплението, разтърсило селото този уикенд

Категорично смятам, че убиецът от Галиче не може да се оправи. Това заяви в предаването „Здравей, България” криминалният психолог Тодор Тодоров.

Той и бившият директор на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев коментираха жестокото престъпление, което разтърси селото този уикенд.

Близките на Андреа от Галиче искат доживотен затвор за убиеца

„За да поправиш нещо в себе си, трябва да имаш ресурс за това – и интелектуален, и емоционален. При този тип хора такъв няма, те са изключително примитивни”, смята Тодоров. „Всеки път говорим едно и също – такъв тип хора, ако имаха някаква емпатия, нямаше да извършат такова престъпление”. 

„Това момче е било антисоциален тип, известен с проявите си. Това момче живее сам. Откъде придобива средства, за да живее? Явно през всичките тези години на съзнателното си оформяне като човек е вършил престъпления”, коментира Ботьо Ботев. „Съответните полицейски служби са били длъжни да имат информация по отношение на този човек, да се вземат конкретни мерки за наблюдение, особено при тази проява, която е имал скоро”.

„Престъплението, което е извършил миналата година, също се е отличавало с особена жестокост ”, коментира и Тодор Тодоров.

Още гледайте във видеото 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си