Американски огнеборци бяха посрещнати с аплодисменти на летището в Сидни

Десетки кадри с пожарникари, които се борят с огнената стихия в Австралия, бяха прожектирани върху фасадата на операта в Сидни. Надписът на един от тях – „Благодарим, пожарникари“, трогна стотици минувачи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Така показваме колективната си подкрепа за всички, засегнати от опустошителните пожари, и изразяваме най-дълбоката си благодарност към спешните служби и доброволците за невероятните им усилия и кураж“, сподели изпълнителният директор на Операта Луис Херън.

ТРОГАТЕЛНО: Децата на пожарникарите, загинали в Австралия, разплакаха света (СНИМКИ)

Пожарникар загина в неделя в югоизточния щат Виктория, с което броят на загубилите живота си от септември до сега достигна 27 души. Огнеборецът, който има над 40 години опит, загина по време на акция за потушаване на пожар в района Омео.

Световни звезди даряват крупни суми за справяне с пожарите в Австралия

Миналата седмица 100 американски огнеборци пристигнаха в Австралия, за да помогнат за справяне със стихията. При кацането им на международното летище в Сидни, те бяха посрещнати с бурни аплодисменти от пътниците чакащи полетите си.

 

Преди дни пожарникарите от щата Нов Южен Уелс публикуваха видео, в което се вижда как камионът им буквално се озовава с средата на стихията, след като дърво пада върху него. Налага се те да се защитят с противопожарните одеяла. В същата нощ живота си губят двама пожарникари.