Доктори и медицински сестри в Ухан се срещат с опасния вирус всеки ден, рискувайки собствените си животи

Медиците са тези хора, на които винаги можем да се доверим във времената на криза, като тази с коронавируса. Да си служител в претъпканите болници, в които има и недостиг на медицински персонал изобщо не се оказва лесно. Доктори и медицински сестри в Ухан се срещат с опасния вирус всеки ден, рискувайки собствените си животи.

Снимки на жени от персонала на болница Tianmen в Ухан събират голяма популярност сред потребителите в мрежата. Те са направени непосредствено след като медицинските работници са свалили своите предпазни маски, с които им се налага да работят в продължение на 12 часа.

И докато тези снимки показват едни доволни от усилията си хора с добри сърца, 12-часовите смени се оказват голям проблем за медиците в китайската провинция. Тези хора работят без прекъсване и почивки, за да могат да се погрижат за максимален брой хора.  

Пекин обяви, че е мобилизирал 6 000 души медицински състав в помощ на колегите им. В допълнение на това, китайската държава мобилизира и военни лекари, които да помагат в трите болници, лекуващи коронавируса.