Утре за златото при жените ще спорят Миглена Селишка и Биляна Дудова

28-годишният дупничанин Даниел Александров загуби минимално с 1:2 от азера Рафиг Хусеинов, който е световен вицешампион от 2019 година. Българският борец остана със среброто, след като преди това от континенталната надпревара имаше три бронзови медала.

Едмонд Назарян - борецът с гени на победител (ВИДЕО)

Това е и втори медал за България от Европейското първенство в Рим. Вчера злато завоюва големият ни талант Едмон Назарян.

Хусеинов започна агресивно и опита на два пъти придърпване на Александров. След това българинът получи предупреждение за пасивност и записа пасив от 1 точка. 28-годишният борец се защити добре и предотврати атаката на азера.

Златният Едмонд Назарян: Още не осъзнавам какво съм постигнал (ВИДЕО)

В следващите секунди битката се развиваше в центъра на тепиха и двамата не предприемаха рискови действия. Така завърши и първата част.

Даниел Александров стартира втората част агресивно, търсейки партер, но Хусеинов показа добра защита. Азера бе наказан за пасивност и българина получи шанс за атака. Даниел атакува, но азерът се защити добре от опита за суплес. При втория отново не успя.

ШАМПИОН! Едмонд Назарян грабна златото на Европейското по борба за мъже (ВИДЕО)

Срещата се развива много равностойно, но азера получи нова точка след пасивност на българина. До края на сватката Александров не успя да натисне и отстъпи на Хусеинов. За българският борец остана сребърният медал.

Едмонд Назарян: Боря се със сърце и докрай (ВИДЕО)

До спора за европейската корона 28-годишният борец стигна, печелейки 4 последователни мача. На старта на първенството Александров измъкна трудно 3:3 от австриеца Михаел Вагнер, след това се справи с унгареца Ласло Сабо - 5:1, на 1/4-финалите надделя и над беларусина Станислау Шафаренка с 2:1, а на 1/2-финалите победи Ханес Вагнер от Германия със 7:3 точки.

До момента Александров има 3 бронзови медала от континентални първенства, като последното е от преди 2 години. В началото на тази Даниел стана за първи път баща и това сякаш допълнително му даде сили да даде най-доброто от себе си в италианската столица.