Документите за екстрадиция на бизнесмена вече са в ОАЕ

Документът за криминална регистрация на Васил Божков е оригинален и е отпреди 1989 г. Това заяви по време на брифинг в Благоевград главният прокурор Иван Гешев.

Гешев: Прокуратурата много добре знае какво трябва да свърши

„Това е бланка за кримирегистрация. Лицето е осъдено два пъти и след това си е прибрало в касата оригинален документ като артефакт. То си е помислило, че е по-силно от държавата и си е оставило трофей", обясни обвинител номер 1.

Гешев допълни, че документите за екстрадиция на бизнесмена вече са в Обединените арабски емирства и оттук нататък всичко е в ръцете на местните власти.

Повдигнаха нови обвинения срещу Васил Божков

Главният прокурор коментира и темата за разпоредената от него проверка на приватизационния процес. Тя ще започне с най-големите сделки, каза Гешев. „Ще започнем от най-големите активи и ще се върви на етапи – по 10-20 фирми. След като са проверени от ДАНС и има събрана информация от Сметната палата, Министерството на икономиката и Министерството на финансите, тя ще бъде подавана в прокуратурата и ще бъде оповестена публично”, каза Иван Гешев. 

Ново разследване срещу Васил Божков – за убийства, принуда и изнасилване

При посещението си в Благоевград главният прокурор и главният секретар на МВР разговаряха с кмета на село Церово Лефтер Едипов, а по-късно се срещнаха и с общинското ръководство на Благоевград. Сред обсъдените теми бяха намеренията на общината да подобри системите за видеонаблюдение, както и да бъдат закупени още камери, с които да се покрият основните пътни артерии около града.

Гешев посети сградата на Районната и Окръжната прокуратура и лично поздрави прокурорите и съдебните служители.