Местните на няколко пъти излизаха на протести заради качеството на въздуха

Изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов беше арестуван в четвъртък. Подробности за обвиненията срещу него се очакват днес от прокуратурата, като най-вероятно се касае за нарушения, свързани с дейността на ръководения от Христов ТЕЦ.

Шефът на ТЕЦ - "Бобов дол" прекара нощта зад решетките

Какво гори централата най-зорко следят жителите на Големо село, което се намира в непосредствена близост. Местните на няколко пъти излизаха на протести и заради качеството на въздуха, и заради стотиците камиони, които ежедневно разрушават пътища и къщи из селото. 

„Към този момент въздухът е чист, защото централата не работи. Не мога да коментирам ареста, явно има нередности”, каза кметът на Големо село.

Задържаха директора на ТЕЦ „Бобов дол”

„Ако институциите продължават да си вършат работата, предполагам, че нещата ще се случат.  Във вторник отново имаше прах и не смятам, че мобилната станция ще даде някакъв резултат. ТЕЦ-ът не спира работа за първи път. Просто трябва да бъдат взети мерки за съхранението на боклуците. Има много бали, които са разкъсани и вятърът ги разнася”, коментират жители.