Тя бе изведена от сградата след двучасови претърсвания и изземания

Нови арести в Пловдив! Прокуратурата и служители на пловдивската полиция влязоха в Басейнова дирекция.

Работният ден в сградата на Басейнова дирекция в Пловдив започна с обсада на сградата от маскирани полицаи на специалните сили. След два часа претърсвания и изземания, те изведоха директора Цветелина Кънева под конвой.

 

Тя излезе придружена от служители на Специалните полицейски сили и качена на полицейски микробус. Кънева бе отведена за разпит в Икономическа полиция и тази нощ ще пренощува в ареста. От сградата бяха изнесени кашони с документи.

Служителите на Басейнова дирекция бяха в шок. Те останаха на работните си места, но без яснота пред кого да отчитат извършената от тях работа.

Видео: БГНЕС

 Министерството на енергетиката влиза на проверка в мините в Лъки

По информация на NOVA акцията е планирана и не е свързана със замърсяването на реките Юговска и Чая през почивните дни. Очакват се още арести на служители и подробности от прокуратурата.

 

Припомняме, че в събота управител на дружество и отговорник на хвостохранилището в "Лъки" също бяха арестувани. Задържаните са допуснали изтичане на отпадни води, което е довело до замърсяване на реките Чая и Юговска.

„Продължаваме да работим. Не сме изненадани. В държавата се проверява работата на всички държавни институции”, заяви Лилия Барганова, говорител на Басейнова дирекция-Пловдив.

„Става въпрос за някакви сондажи, които не са били закрити. Цялата информация ще получим от прокуратурата. Много е трудно, когато отидеш и кажеш, че трябва да го затвориш. Започва се: „имаме работници, млади майки с деца, общината гладува”, обясни министърът на околната среда Емил Димитров.

Двама души с обвинения за замърсяването на река Юговска

Репортер: Илиян Велков