Броят на потвърдените случаи на заразени в Италия надхвърли 370 за пет дни

„Тук сме само аз и моята сянка", казва учителят в начално училище Марцио Тониоло, застанал сам на обикновено пълния паркинг в една от „червените зони", обявени заради коронавируса в Северна Италия.

Паркингът в Казалпустерленго, едно от 10-те градчета, които са ефективно изолирани от външния свят със заповед за карантина, се намира до улица с много барове и ресторанти, която при нормални обстоятелства биха били пълни с хора.

Снимка: Getty Images

„За първи път в живота си виждам този паркинг толкова празен", казва той и добавя: „Не е за вярване".

Коронавирусът се разпространява по-бързо по света, отколкото в Китай (ОБЗОР)

35-годишният Тониоло снима дневник, отразява всеки ден на семейството си, което няма право да напуска зоната. Той е един от близо 50 000 жители, чийто живот сякаш е поставен на пауза, докато Италия се опитва да спре най-тежкия епидемичен взрив на новия коронавирус в Европа, съобщава БТА.

Снимка: Getty Images

Броят на потвърдените случаи на заразени в Италия вчера надхвърли 370 за пет дни, 12 души са починали.

Първа жертва на коронавируса в Европа

Тъй като повечето от местните магазини са затворени и запасите от храна на семейството на Тониоло привършват, той изминава с кола 6,5 км до голям супермаркет, за да ги попълни.
За да предпази персонала си, магазинът ограничава броя на клиентите, които може едновременно да влизат в магазина.

Още държави в Европа регистрираха заразени с коронавирус

„Всичко е изключително добре уредено", казва Тониоло, след като купува хранителни запаси за 300 евро (325 щатски долара) и добавя: „Всички са много любезни и работят без прекъсване".
Друг от героите на Тониоло е Руди Таляферо, млад готвач, който пече хляб в кухнята си и го раздава безплатно на нуждаещите се в тяхната „червена зона".

Снимка: Getty Images

Друг пример - една жена работи като местен фармацевт. Съпругът и децата й живеят в близкия град Бреша, но тя е решила да остане в „червената зона", за да не затваря аптеката. Кметът на града й е подсигурил апартамент, така че да не й се налага да плаща наем.

Излязоха резултатите от пробите на 9 пациенти със съмнения за коронавирус

„Общността на Сан Фиорано ще се сплоти още повече, защото селото е малко, но общността е силна", каза Тониоло.

Снимка: Getty Images

Звучи зловещо, но дори местното гробище е затворено за посещение. „Внимание", пише на табелката, „от здравословни съображения гробището ще остане затворено до второ нареждане".

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си