Това съобщи в Twitter председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел

Европейският съюз ще обсъди въведената от САЩ 30-дневна забрана за влизане на европейци в страната заради коронавируса, съобщи в Twitter председателят на Съвета на ЕС Шарл Мишел, съобщи БГНЕС. 

САЩ затвори границите си за пътуващи от Европа

Според него, трябва да се положат усилия, за да се избегнат икономически трусове. Той допълни, че Европейският съюз предприема всички необходими мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.

ИЗВЪНРЕДНО: Цяла Италия под карантина

Агенция „Ройтерс” информира в тази връзка, че от страна на Съединените щати не е имало предварително уведомление за намерението да се въведе тази мярка, нито е имало координация с ЕС по този въпрос.

Италия затваря всички магазини без аптеките и супермаркетите

Припомняме, че Доналд Тръмп обяви мерки, които имат за цел да засилят икономиката, която се задъхва заради избухването на пандемията от коронавирус. Той обяви забрана за пътувания от Европа за 30 дни, която посочи, че това включва спиране на търговията.

СЗО: Коронавирусът е пандемия (ВИДЕО)

Американският президент разкритикува европейските правителства, че не са предприели бързи действия за ограничаване на пътуванията от Китай, и обяви, че от 13 март в полунощ всички пътувания от Европа, с изключение на Великобритания, ще бъдат спрени за един месец.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК