Това заяви председателят на Българския фармацевтичния съюз Асена Стоименова

„Националната аптечна мрежа няма да реши проблемите. Ще има подобрение, ако на базата на нея, се вземат мерки. Аптеката е здравно заведение и в много държави тя не печели само разликата в цените и от оборота”, заяви в студиото на „Събуди се”  професор Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичния съюз.

Необходимо ли е да се презапасяваме с храни и лекарства?

Тя увери, че няма нужда от паника и лекарствени продукти ще има въпреки истерията с коронавируса.

„Има определена група лекарства, които временно са в недостиг. Голяма част от фармацевтичните производители купуват субстанции за своето производство от Китай. Към момента всички те разполагат със запаси. Дори запасите да свършват тези лекарства имат аналози”, каза Стоименова.

Арестуваха четирима шофьори на тирове за нарушение на домашната карантина (ВИДЕО)

Тя допълни, че фармацевтите също са подсигурени с предпазни средства като маски и ръкавици. В София в една от големите верига аптеки няма струпване на хора и обстановката е спокойна.

„Имаме всичко необходимо по складовете. Доставяме с леко забавяне. Няма нужда от излишна паника. В петък беше кошмарен ден. Имаше безкрайни опашки”, заяви председателят на Сдружение "Асоциация на собствениците на аптеки" Николай Костов.

Повече гледайте във видеото

България в извънредно положение за 1 месец