Изписана е от болницата само след няколко дни престой

102-годишна жена в Италия беше изписана от болница, където била приета за лечение преди няколко дни, след като се заразила с новия коронавирус, пишат „Кориере дела сера” и БТА.

Щастливката се казва Италика Грондона, но всички й викат на галено баба Лина. Тя се лекувала в болницата Сан Мартино в Генуа.

„За нас тя наистина е велик човек - силна, упорита, съпротивляваща се", каза областният управител на Лигурия Джовани Тоти по повод баба Лина и нейното оздравяване. „Давай, Лина, и ти благодаря. Неслучайно носиш името Италика. Ти си една хубава страница в историята на Италия!", заяви Тоти.

Столетник пребори коронавируса

Близки на бабата разказаха, че нейният син е починал преди няколко години в САЩ, но възрастната жена продължава да обича живота и да не се предава. Тя обожава Фреди Меркюри, обича да чете и да танцува и е фен на италианския състезател по мотоциклетизъм Валентино Роси.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП