Кампанията ЗАЕДНО беше открита преди седмица

Инициативата на NOVA да подаде ръка на изпадналите в беда заради COVID-19 продължава! На Лазаровден и Цветница продукти от първа необходимост стигнаха до десетки нуждаещи се, които ни писаха.

Кризите не подбират – нито времето, в което се разразяват, нито хората, които застигат най- сериозно. „На всеки може да се случи“, казва Юлия Тамсаут. Тя е живяла добре в Чехия – имала е сигурен доход и е била близо до семейството си. Но един ден губи паспорта си и трябва да се върне в България, за да го подмени. Тук я заварва затягането на мерките за движение заради  пандемията и поставя преграда между нея и живота, който познава.

NOVA ПОМАГА: Първите пакети с храна за нуждаещи се вече са раздадени (ВИДЕО)

 

 

„Тотално блокирах. Не мога да замина да работя в чужбина. В България в момента също е много трудно да си намеря работа. Съпругът ми е в Чехия, също е без работа”, разказва Юлия.

Тя и мъжът й все още имат някакви средства, въпреки че са на свършване. Затова казват, че помощта от екипа на NOVA идва точно на време.

Но Йонка Гълъбова не може да разчита на спестявания. Защото работата й, преди да настъпи кризата, не е била кой знае колко добре платена. Почиствала е жилища. Не може и да си търси работа, защото преди да излезе на пазара на труда, трябва да закрие фирмата си. Така попада в безизходица.

“Изведнъж секват всякакви приходи, а когато човек е сам и няма на кого да разчита, е още по-трудно“, споделя Йонка.

Но каузи като тази на NOVA за подпомагане на хора изпаднали с социална беда, й вдъхват кураж, че никога не се знае откъде ще дойде подкрепа и къде ще се появи светлината.

„Много е хубаво! Хубав е и самият жест. Дава стимул на човек, че дори да е в криза, някой отнякъде ръка подава”, казва Йонка.

ЗАЕДНО СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА: Все повече дарители подпомагат борбата с COVID-19

Гълъбина Станимирова пък е била продавачка, но точно преди да се обяви извънредното положение, павилиончето фалирало. Днес Гълъбина вече изнемогва. Разказва, че не е очаквала такава помощ и не е вярвала, че някой ще им помогне, за да могат да преживеят.

А сега да си намериш работа е трудна мисия. Грижата за близкия е приоритет и в живота на Милка Шикерова, която посреща дарението на NOVA с широка усмивка и гостоприемство. Причината е, че обслужва майка си и по обед има ангажимент към нея.

С голяма отдаденост Милка помага на 52-годишния си първи братовчед, който е на легло. Въпреки че здравословното му състояние не позволява да говори, усмивката му е достатъчна. Защото тя подхранва духа на човек и му дава сила да премине през трудностите.

Ние благодарим! За доверието с което ни търсите в трудните за вас моменти. И че продължавате да се борите с вяра.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!