132 са плажовете, които имат договори за наем или концесия

17 плажа по родното Черноморие тази година ще предлагат напълно безплатни плажни принадлежности. Това обяви в късния следобед в понеделник  министърът на туризма Николина Ангелкова. Тогава изтече срокът, в който стопаните на пясъчните ивици трябваше да уведомят ресорното министерство за новите цени.

Концесионерите на 17 плажа обещаха безплатни принадлежности

132 са плажовете, които имат договори за наем или концесия с Министерството на туризма. Нулеви цени са обявили концесионерите на ивиците, сред които: Обзор-юг, Елените, Ахелой, Каваци-север, Каваци-юг, ММЦ Приморско, Царево-централен и Бургас-Север. Останалите ще бъдат с цени от 1 до 5 лева за брой чадър или шезлонг.

Концесионерът на плаж „Крайморие” ще отдава сянката по пет лева. „Аз съм с нов договор, в който съм заложил 10 лева на чадър и шезлонг. Респективно обаче ще я намаля на 50% по пет лева на плажните принадлежности. В посочената цена са включени безплатна масичка и шалте. Комплектът – два шезлонга с чадър, шалте и масичка ще бъде 15 лева”, обясни Николай Димитров.

Как ще почиваме това лято и на какви цени? (ВИДЕО)

Цените на плаж „Бургас-Север” ще бъдат нулеви. „Миналата година бяха по 1,20 лева за чадър и шезлонг. Избрахме да бъде безплатно, защото този сезон така или иначе посещаемостта няма да е толкова висока и може би е по-добре така да насърчим посетителите”, посочи Симеон Цветков.

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Цеца Алексова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.