От партията заявиха, че той е участвал в две масови партийни мероприятия

Тестваха за коронавирус всички членове на Националния съвет на БСП. До тестването се стигна, след като  Янаки Стоилов даде положителна проба за коронавирус.Той участва и в пленума на БСП, който се проведе миналата седмица, и в заседанието на градския съвет. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Междувременно от РЗИ наложиха максималната глоба от 3 000 лева и на БСП, и на ГЕРБ за организираните партийни мероприятия, без спазване на противоепидемичните мерки.

„Искам да успокоя членовете, няма да оставим никого без грижа. Всеки да мине тест, всеки да получи помощта, от която се нуждае”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова.

Случай на коронавирус в БСП

От БСП заявиха, че са провели заседанията при спазването на всички противоепидемични мерки. 

Пред NOVA Стоилов заяви, че се чувства добре, но ще остане под наблюдение във Военномедицинска академия.

 

 

33 са новите случаи на заразени с COVID-19 у нас

„Длъжни сме да направим тези тестове, защото опазването на живота и здравето на членовете на партията е важно. Имаше две заседания на партията. В залите бяха спазени всички мерки – спазено е отстоянието между местата, носели са се маски, мерена е и температура”, заяви председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов.

„Вчера и аз си направих тест за коронавирус, който е отрицателен”, каза още той.

 

 

Запитан за състоянието на Янаки Стоилов, Паргов коментира: „И в събота, и в неделя говорих с него. Звучеше бодро и оптимистично. Надявам се така да продължи до пълното му излекуване”.

 

Взетите проби от БСП днес показаха още един заразен член. Става въпрос за зам.-председателя на столичния Общински съвет и дългогодишен съветник от БСП Милка Христова. Окончателно всички резултати ще станат ясни до два дни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Запитан за състоянието на Янаки Стоилов, Паргов коментира: „И в събота, и в неделя говорих с него. Звучеше бодро и оптимистично. Надявам се така да продължи до пълното му излекуване”.