Пъбовете в Англия отвориха врати на 4 юли

Собственик на заведение в Сейнт Джаст, югозападна Англия, е монтирал електрическа ограда, за да е сигурен, че предписанията за социална дистанция ще се спазват, съобщи БТА.

"Ако бях опънал въже, не мисля, че някой би му обърнал такова внимание, като на електрическата преграда", казва собственикът Джони Макфейдън.

Пъбовете в Англия получиха разрешение да заработят на 4 юли, но при условие, че прилагат мерки за социална дистанция. Те включват намаляване на контактите на персонала с клиентите и съкращаване на времето, което посетителите прекарват в заведенията.

159 нови случая на коронавирус у нас

Макфейдън казва, че тези мерки са огромна културна промяна за неговото заведение. "Барът ми е много малък. Всички са свикнали да сядат на бара, да подпират ръце на него. А сега не могат да го правят. Нещата се промениха", казва той.
По преградата всъщност не тече ток, но Макфейдън казва, че по същата логика действат и оградите около съседните ферми в Корнуол.

"Щом има предупредителен надпис за електрическа ограда и си предупреден, всичко е законно. И факторът "страх" действа", обяснява собственикът на заведението.
"Хората са като овцете. Това пази и овцете, и хората надалеч", добавя той.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.