"Това е лоша новина за всеки притежател на мобилен телефон в Обединеното кралство", категоричен е Едуард Брюстър, говорител на Huawei UK

Китайският технологичен гигант Huawei излезе със свое становище по повод решението на Великобритания да забрани на мобилните оператори на Острова да закупуват 5G оборудване до края на годината и за премахването на премахването на цялото такова до 2027 година.

"Това решение е разочароващо и е лоша новина за всеки притежател на мобилен телефон в Обединеното кралство. То заплашва да забави дигиталното развитие на Великобритания, да увеличи сметките и да задълбочи цифровото разделение. Британското правителство прави ход назад, вместо да се фокусира в технологичен напредък и ние ги призоваваме да преразгледат решението си. Оставаме уверени, че новите американски ограничения не биха повлияли на устойчивостта или сигурността на продуктите, които доставяме на Обединеното кралство”, каза в свое изявление Едуард Брюстър, говорител на Huawei UK.

Великобритания забрани на мобилните оператори да купуват 5G оборудване от Huawei

„За съжаление, бъдещето ни във Великобритания се политизира, като става въпрос за търговската политика на САЩ, а не за сигурността. През последните 20 години Huawei се фокусира върху изграждането на по-добре свързана Великобритания. Като отговорен бизнес ще продължим да подкрепяме клиентите си, както винаги сме го правили”, допълни Брюстър.

„Ще направим задълбочен анализ на днешното решение и неговото влияние върху нашия бизнес тук и ще обсъдим с правителството на Обединеното кралство, как можем да продължим да допринасяме за една по-добре свързана Великобритания”, заключи той.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.