Областният управител на Хасково е поискал съдействие от военните

Продължават дейностите по потушаването на пожара в свиленградските села  Студена и Дервишка могила. Засега ситуацията е спокойна, а пожарът не се е развивал през нощта.

Сутринта периметърът е облетян с дрон. На място са пет автомобила с екипи на пожарна безопасност, един булдозер, както и  тридесет и пет пожарникари от Пловдив и Кърджали. Помагат и военни и горски служители. Там е и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. 

Огнеборци цяла нощ обхождаха огнищата на пожара край Свиленград (ВИДЕО)

Екипите ще останат на място цял ден, като надеждите са до вечерта пожарът да бъде окончателно потушен.

„На практика всичко вече е под контрол. През целия ден до тъмно ще има хора по периметъра на пожара. И ако всичко е така, както е в момента, смятаме, че това ще бъде на работата по него. На пожар винаги може нещо да се обърка. Понякога и всичко се обърква. Така че трябва да имаме готовност. И екипите, които са на място, да реагират”, коментира директорът на пожарната в Хасково Николай Вълчев.

Голям пожар в Свиленградско (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-високата степен за опасност от пожари е в сила за 10 области  днес. Червеният  индекс ознавача  опасност от бързоразпространяващи се, много силни пожари, които са трудни за овладяване.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.