Класът му ще се обучава в електронна среда

Ученик от трети клас в Пловдив е заразен с COVID-19. Вчера майката на детето се е обадила, за да предупреди в училището, че в семейството има случай на инфектиран с коронавирус. Веднага след това е прибрала детето си от училище.

Първи ученик, заразен с коронавирус в Бургас

Паралелката на третокласника ще премине към електронно обучение. „Незабавно са предприети всички мерки според алгоритъма на здравното министерство. Съучениците на детето са поставени под 14-дневна карантина. Те вече учат онлайн. Освен учениците под карантина е и класният ръководител”, съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Установено е, че детето се е заразило от баба си, която е изследвана по друг повод и няма клинична симптоматика. Издирват се контактните им лица. Третокласникът е в добро състояние.

Учителки от Ямбол с положителни проби за COVID-19

Изпълняват се препоръките на РЗИ. Предприемат се и мерки по информиране на всички родители на учениците от училище „Свети П. Хилендарски”.

„В цялото училище е извършена дезинфекция, като тя ще се прави ежедневно. Всички учители спазват стриктно указанията за носене на маски по време на часовете”, каза още Каназирева.

Тя допълни че е в непрекъсната връзка с РУО и здравните власти. До момента няма друг случай в учебно заведение.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.