Военните са били обучени за огнеборци

Морски пехотинци ще гасят големите пожари в Съединените щати. До решението се стигна в Калифорния, където от месеци горят най-големите пожари в историята на щата. Военните нямат никакви умения като пожарникари и преди да бъдат изпратени на терен - бяха обучени.

"Има доста общи неща между морските пехотинци и пожарникарите. Те са способни да се адаптират към ситуацията. Това е от решаващо значение, когато се бориш с природна стихия, която е практически непредвидима", заяви  офицерът за свръзка Франк Гузман

Димът от пожарите в САЩ стигна до Европа (ВИДЕО)

 От своя страна Андрю Хайзингър, офицер от Военноморските сили на САЩ, посочва: "Имам 80 морски пехотинци в моята бойна част. До един се записаха доброволци. Мисията е съвсем близо до домовете ни. Военната база „Пендълтън” е голяма и половината служещи там са от Калифорния. Усещат бедствието като нещо, което ги засяга, защото са родени и израснали тук."

Над от 30 души са загинали при пожарите в САЩ

Флотът и пожарникарите са на мнение, че морските пехотинци могат да бъдат полезни в борбата със стихията. Те са свикнали да действат в малки групи, да изпълняват заповеди и да работят под натиск. Тези умения биха им помогнали, когато получат конкретни задачи при овладяването на огъня.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.