Случаят е от Роман

Мъж от Роман се оплака, че е бил нападнат пред дома си в града и е бил съсечен с мачете. Извършителите първо заплашили, че ще го заколят, а след това започнали да го удрят с острия предмет по главата и ръцете.

Травмите, по думите на пострадалия, са сериозни. Освен порезни рани той имал прерязани кръвоносни съдове и сухожилия. Все още не е ясно дали ще може да движи ръката си.

„Докато стоях на балкона видях мъж, който гледаше нагоре. Помислих, че ще краде и го попитах какво прави. Той ми отговори „искаш да те заколим и убием ли”. Не го взех насериозно. След няколко дни го видях отново пред дома си. Той дойде до мен и пак ме попита дали искам да ме заколи. Ударих му няколко шамара, след което и той ме удари и си тръгна”, разказа Калин Христов.

„Дни по-късно пред къщата ни спря кола – същото момче, баща му и дядо му. Попитаха ме защо съм го бил и започнаха да отправят заплахи. След това те извадиха мачете – с острие около метър и казаха, че ще ме заколят. Аз имам законно притежавано оръжие, не съм го вадил или заплашвал с него. Както стоях обаче дойдоха с мачетето и ме удариха по главата”, допълни още Христов.

От полицията уточниха, че по случая е извършена проверка на място. Разпитани са участниците в инцидента, както и свидетелите. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.