Атика отново е на върха в списъка с 260 нови случая

Гръцките здравни власти обявиха 715 нови случая на коронавирус и седем смъртни случая в понеделник вечерта. Новите случаи са открити при около 11 000 теста с висок положителен процент, 5,97%, съобщи БГНЕС.

Общият брой на смъртните случаи достигна 581. Сред новите случаи на коронавирус 54 са туристи. В момента има 7900 активни случая, като 60% от тях (4700) са без известен източник, от който са се заразили. Атика отново е на върха в списъка с 260 нови случая.

Гърция удължава мерките за влизане на чужденци в страната

В Солун, където коронавирусът се разпространява с постоянна скорост, вярващите се тълпят в църквата на покровителя на града, Свети Димитър, а свещениците игнорират ограниченията, наложени заради коронавируса, пишат гръцки медии.

В първия ден на вечерния час и задължителното използване на маски и вътре, и на открито в 16 региона, в събота, полицията е извършила хиляди проверки и наложи глоби на собственици на заведения и клиенти

Според официалните ежедневни данни в понеделник 3883 ( 12.3%) от общия брой случаи на коронавирус, са свързани с пътувания в чужбина и 12 194 (38.7%) са свързани с вече известен случай на инфекцията. 55,5% от заразените са мъже.

ОТ ДНЕС: И в Гърция започнаха да ходят с маски на открито

Броят на интубираните пациенти в интензивните отделения е 95 спрямо 84 ден по-рано. Средната им възраст е 65 години, сред тях са 32 жени. 95,8% имат основни здравословни проблеми или са на възраст над 70 години.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.