На мястото на инцидента са били изпратени над 200 огнеборци

Над 150 пациенти бяха евакуирани днес от приспособена за болни с коронавирус болница в руския град Челябинск в Южен Урал след експлозия на кислород и пожар, съобщава БТА  като се позова на министерството на извънредните ситуации. Началникът на управлението на министерството в Челябинска област Павел Екимов каза, цитиран от ТАСС, че не е имало експлозия, а пламък в следствие на разхерметизиране на кислородна бутилка.

При пристигането на пожарникарите е горяла пристройка с размер два на два метра, където се съхранявали кислородни бутилки. При пожара една от бутилките се разхерметизирала, в резултат на което огънят се засилил и обхванал също сградата на болницата и съседно жилищно здание, обясни той. Екимов уточни, че от болницата са евакуирани 158 пациенти и 40 души персонал, а от жилищната сграда - 25 души.

Собянин: Въвеждането на полицейски час е популизъм

По предварителна информация няма пострадали. Здравното министерство каза, че 158-те пациенти са прехвърлени в други лечебни заведения.
На мястото на инцидента са били изпратени над 200 огнеборци и 65 единици техника. Пожарът вече е напълно потушен.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си