Преди загубата фигурата стоеше в копие на Овалния кабинет

Восъчната фигура на Доналд Тръмп в музея „Мадам Тюсо“ бе преоблечена като голфър, за да отбележи поражението му срещу Джо Байдън на президентските избори в САЩ, пише британското издание "Индипендънт".

"Мадам Тюсо" отдели фигурите на Меган и Хари от кралското семейство (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самият Тръмп бе заснет да играе голф във Вирджиния в събота, когато неговият съперник за Белия дом Джо Байдън подпечата изборната си победа.

Преди поражението восъчната фигура на бившата телевизионна и риалити звезда бе поставена в копие на Овалния кабинет в костюм и червена вратовръзка.

Но само ден след победата на Байдън служителите в популярната туристическа атракция в Лондон гримираха Тръмп и го премениха в лилаво-жълти панталони, лилав джъмпер и любимата му червена бейзболна шапка.

"Кампанията му може и да не беше най-добрата, но сега Доналд Тръмп ще има възможност да посвети повече време на любимия си спорт. Сменяме облеклото на фигурата, за да покажем евентуалните одежди на Тръмп за 2021 г.", написаха от управата на музея в Туитър.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.