Той бе изслушан от депутатите в парламента

„Ще направя дори и невъзможното, за да овладеем тази ситуация, но това зависи от общите ни усилия“. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Той бе изслушан от депутатите в парламента, където от трибуната даде актуална информация епидемичната обстановка у нас. И днес заседанието започна работа с видео връзка с болни и карантинирани депутати.

От днес влизат в сила нови мерки срещу COVID-19

„Време е за обединение, защото думите, написани под герба – „Съединението прави силата”, не са просто някакви слова. Ако не вярвате на мен, повярвайте на девиза, който ни идентифицира като нация. Той ще ни надживее, но нека ние ги изживеем“, каза той пред народните представители.

„Ще ни е трудно, но съм сигурен, че ще успеем. С малки крачки, спазвайки мерките всеки ден, ние ще спечелим битката с коронавируса“, увери здравният министър.

От МОН предлагат онлайн обучението да се редува с присъствено

„Към 12 ноември 2020 г. потвърдените с коронавирус случаи са общо 88 311. От тях активни са 58 699. Излекуваните лица са 26 714. Пациенти с доказана коронавирусна инфекция, настанени в лечебни заведения за болнична помощ в момента са 4 478, от тях 276 се намират в интензивни структури. Най-голям е делът на засегнатите от вируса лица в най-активните групи – между 30 и 69 години“, посочи още проф. Костадин Ангелов.

От БСП благодариха на министъра, но  поискаха конкретни мерки.

„Не да се отварят контейнери пред болниците. Изследванията трябва да са безплатни за всички български граждани” каза Георги Михайлов от БСП.

Левицата поиска и разяснителна кампания по темата за мерките.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

 

Източник: БГНЕС