Една от църквите в Халкидики отворила врати въпреки забраната заради коронавируса

Трима души са били ранени, след като полиция опитала да прекрати незаконна служба в храм в Халкидики.

Напрежението между органите на реда, сина на свещеник и двама вярващи се повишило до крайност тази сутрин и завърши с глоби и арести. Инцидентът е станал в църква в Риза - село в Халкидики, Северна Гърция, когато някои съседи са подали сигнал в полицията, че църквата е отворила вратите си за вярващи въпреки забраната, свързана с коронавируса.

При пристигането на полицията освен свещеника и хора на службата са присъствали в разрез с ограничителните мерки и двама енориарши.

Полицаите са съставили актове за 300 евро глоби за вярващите и глоба от 1500 евро за свещеника.Синът на свещеника и един вярващ в отговор са нападнали физически двамата полицаи, нанасяйки им леки телесни повреди. Органите на реда са хоспитализирани в болница в Полигирос.

Един от нападателите е арестуван и в понеделник ще бъде изправен пред прокурора на Халкидики. Съгласно ограниченията, свещениците имат право да извършват религиозни служби само в присъствието на необходими помощници и църковния хор. Вратите на храмовете са затворени за енориашите.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

 
Източник: БГНЕС
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си