Колата на Ромейн Грожан се запали

Надпреварата за Гран при на Бахрейн започна с изключително тежка катастрофа. Само след два завоя Ромейн Грожан се завъртя и се блъсна в една от предпазните стени, а колата му се запали, пише gong.bg. 

Веднага състезанието беше спряно и колите се прибраха в питлейна. Най-хубавото беше, че Грожан остана невредим. Французинът след това бе показан от камерите да ходи много трудно към линейката, подкрепян от медицинския екип.

Световният шампион Люис Хамилтън спечели полпозишъна във вчерашния ден. До него от първа редица на пистата потегли съотборникът му от Мерцедес Валтери Ботас. На втора редица бяха пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Алекс Албън.  

След тях стартираха Серхио Перес от Рейсинг Пойнт и Даниел Рикиардо с Рено. Топ 10 допълват Естебан Окон (Рено), Пиер Гасли (Алфа Гаури), Ландо Норис (Макларън) и Даниел Квят (Алфа Таури).

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер отново имаха сериозни проблеми в квалификацията и стартираха съответно от 11-а и 12-а позиция.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.