За нарушителите са предвидени солени глоби

В Нидерландия влезе в сила Законът за задължителното носене на маски. Според нормата се въвежда задължителната употреба на защитни маски, за да се забави разпространението на коронавируса, съобщава БГНЕС. Задължението за носене на маски в обществени сгради, включително училища, супермаркети и ресторанти, ще продължи три месеца.

Европа решава за ваксината на Pfizer до 29 декември

За тези, които нарушават мерките, са предвидени глоби до 95 евро. Правителството на Нидерландия, държава, в която частично „заключване“ е в сила от 13 октомври, не препоръчваше носенето на маски от плат от март до септември, освен в обществения транспорт, според оценките на Съвета на Националните здравни институти.

На 30 септември обаче правителството промени решението си и реши „силно да посъветва“ публичното използване на маски на местата с много хора.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.