Трагедията се разиграва в Пловдив

Стрелба в центъра на Пловдив. Жертвите са двама братя. Според известното към момента единият е застрелял другия, след което се е самоубил. Основната версия, по която работи полицията, е имотен спор.

Младеж разстреля пътници на автобусна спирка в Русия (ВИДЕО)

Убийството е извършено в жилищен блок. Жертвата е 57-годишен мъж, застрелян от 60-годишния му брат в семейния апартамент. Трагедията се е разиграла пред очите на болната им майка. Изстрелите чули и съседите.

„Дойдоха две линейки, заедно с полицията. Тогава вече се разбра какво точно се е случило. Единият брат застрелва другия”, каза съседът им Желязко Мишев.

Братята от години спорили за наследствения апартамент, като единият настоявал да го продадат и да разделят парите по равно. По-малкият обаче не искал, защото живеел в него с възрастната си майка, съпругата и сина си.

Днес следобед по-големият брат отново отишъл в имота, за да се разберат, но последвал скандал. Тогава той извадил самоделна рязана пушка и застрелял по-малкия си брат. След това сложил край на живота си.

До късно тази вечер районът остана отцепен от полицията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.