Очакват ни температури между 8 и 13 градуса

Почивните дни около Никулден ще са облачни. Слънцето в събота ще се показва по-често над централните райони на Северна България. Западната половина на Дунавската равнина ще остане под булото на ниската облачност. В Югозападна България и днес ще превалява дъжд. В ранните часове на деня има повишена опасност от поледици на запад. Приземните температури са около нулата и дори слаб дъжд може да е предпоставка за заледяване. В хода на деня температурите в страната ще се колебаят между 8 и 13 градуса. По-мекото и топло време ще е на изток.

В планините ще се стелят мъгли по високите части. Ще има слаби валежи - главно в масивите на Югозапад. В ниското се очаква дъжд, по-високите части – слаб сняг. Температурите в топлата част на денонощието ще са между 1 и 6 градуса.

В неделя времето ще е без особена промяна. Дневните температури отново ще са в диапазона 8-13 градуса, но най-топло ще е в Югозападна и централните райони на Северна България. Отново ще има условия за слаби превалявания на Югозапад.

Седмицата след Никулден ще е облачна и дъждовна, но не и студена. Страната ни попада под влиянието последователно на няколко ядра с ниско атмосферно налягане. Ще вали по-интензивно в понеделник. Обилен снеговалеж се очаква в планинските масиви на Югозапад. Към края на седмицата прогнозите са по високите части на Рила и Пирин да има около 40-50 см нов сняг.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.