Това сочи проучване на Острова

„Хората на Острова са много ентусиазирани. Проучванията показват, че над 2/3 от тях ще се ваксинират. Първите дози са разпределени между големите болници, където ще започне ваксинацията. Жителите на старческите домове са обявени като абсолютен приоритет, защото се смята, че са най-уязвими“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ кореспондентът на „24 часа“ в Лондон Павлина Трифонова.

Проф. Балтов: Случващото се с ваксините срещу COVID-19 е революционно

Тя добавя, че една от тези ваксини може да се прехвърля между контейнери само 4 пъти. Това създавало и трудности в дистрибуцията на медикамента.

 

 

Медиците във Великобритания също ще са сред първите, които ще получат ваксината на Pfizer. Третата група пък ще е тази на хората над 80-годишна възраст. Важно било да се обясни на обществото как да премине през този процес.

Великобритания се готви да започне ваксинацията срещу COVID-19

„Сложната схема за пренасяне на контейнерите затруднява трансферите. Възможно е това да доведе до проблеми. Контролният орган в страната оцени не само ваксината, но и методите на доставка, за да не може никой да каже, че ваксината не е качествена“, разказва Павлина.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.