Актьорът си отиде на 73-годишна възраст

Да си спомним за Филип Трифонов. Актьорът почина на 73-годишна възраст, а тъжната вест съобщиха от Съюза на българските артисти. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА АКТЬОРА ТУК

Една от първите роли на Трифонов на голям екран е тази на Ран в "Момчето си отива", а репликата "Една боза от 6 стотинки" се превръща в емблематична. 

МОМЧЕТО СИ ОТИДЕ: Почина известният актьор Филип Трифонов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Филип Трифонов завършва ВИТИЗ в класа на Апостол Карамитев. Работи в Драматичен театър в Благоевград, в Сатиричния театър и в Народния театър. През 70-те и 80-те години на миналия век изиграва главни роли в знакови за българското кино филми като „Оркестър без име“, "Под игото" и "Бай Ганьо". Носител е на множество награди и отличия. Почетен гражданин е на София.

 

Поклонението пред Филип Трифонов (1947-2021) ще бъде на 9 януари от 11.00 ч. в църквата "Св. св. Седмочисленици", съобщиха от Съюза на артистите в България.
 

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Филип Трифонов! Поклон пред паметта му!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.