Причината за това е непредсказуемото поведение на бившия президент

Джо Байдън не смята, че предшественикът му Доналд Тръмп трябва да има достъп до разузнавателни брифинги.

Белият дом прави преглед на политиката на мита за европейските стоки

В интервю за CBS президентът Байдън заяви, че заради непредсказуемото си поведение Тръмп може да разгласи информация. По традиция, бившите президенти на Съединените щати получават определени разузнавателни данни, въпреки че не са начело на държавата.

През четирите години от мандата си Доналд Тръмп често влизаше в конфликт с разузнавателната общност. Той също така се усъмни в американските разузнавателни данни, които показваха, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г.

Джо Байдън посочи Китай и Русия като главни геополитически противници на САЩ

„Заради непредсказуемото му поведение е, няма нищо общо с щурма на Капитолия. Не бих искал да спекулирам. Просто смятам, че няма нужда той да разполага с разузнавателните брифинги. Каква е ползата за него от тези разузнавателни брифинги? Какво въздействие има изобщо той, освен факта, че може да се изпусне и да каже нещо?”, коментира Байдън

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.