Маршрутът им беше пазен в тайна, за да се избягва струпване на хора

Няколко карнавални платформи, присмиващи се на Владимир Путин, Доналд Тръмп и други известни личности преминаха по празните улици на Дюселдорф, съобщи Асошиейтед прес.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Парадите, уличните фестивали и други събирания тази година са отменени в Германия заради пандемията. Организаторите в Дюселдорф обаче не пожелаха да оставят Розовия понеделник да отмине току-така. Те направиха осем платформи, които преминаха поотделно по улиците, а не в парад. Маршрутът им беше пазен в тайна, за да се избягва струпване на хора.

"Това е малък сигнал, че сме живи", каза един от майсторите на платформи Жак Тили пред ДПА.

На една от платформите Алексей Навални рита огромен Путин - и двамата облечени в екипи за джудо. На друга има карикатура на Тръмп върху храчка в огън, придружена от думите "Да направим Америка велика отново!".

Трета платформа показва Земята, която се опитва да се пребори с коронавируса, а зад нея се издига чудовището Климат.

В Германия се забавляваха на карнавал от колите си (ВИДЕО)

Армин Лашет, новоизбраният лидер на партията на Ангела Меркел и претендент да я наследи след изборите през септември, беше пресъздаден като нея самата заради идеологическото им сходство. Надписът към карикатурата е "Продължаваме да меркелуваме с Армин Лашет".

Едно от първите големи огнища на коронавируса в Германия пламна от заразен мъж на карнавал западно от Кьолн през февруари миналата година. Затова тази година властите не поемат рискове и на места е забранена консумацията на алкохол.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА