По думите на проф. Димитров остава спорът за цар Самуил

Без резултат остава поредното 12-то заседание на комисията по исторически въпроси между България и Северна Македония. Това съобщи съпредседателят ѝ от българска страна проф. Ангел Димитров.

Историците все още са на раздел Средновековие. По думите на проф. Димитров остава спорът за цар Самуил. Комисията едва сега е успяла да подпише протокола от 9-тата среща, която се е провела преди година.

Външният министър на Северна Македония е на посещение в България

"Спокойно мога да ви кажа, че в пълно противоречие с бодрдите твърдения на политици от Северна Македония, че вече сме завършили Средновековието, всъщност ние сме още някъде там в 10 век и няма никаква кразкча напред. Сблъскваме се с едно странно нежелание на нашите колеги да се съобразят с основни за научните изследвания принципи, а именно – уважение към историческите изчоници и съобразяване с доминиращите научни изследвания по тази тематика в световната историческа наука", коментира проф. Димитров.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.