Това сочи ексклузивен материал на британското издание The Telegraph

Едва 32-ма души или 0.04% от хоспитализираните във Великобритания за последната половин година са били ваксинирани. За този период в болница са постъпили 74 405 души. Това съобщава в ексклузивен материал британското издание The Telegraph. Статията подчертава, че учените са повече от доволни от резултатите, които дават препаратите срещу COVID-19.

Британското национално здравеопазване съобщи, че 95% от хората на възраст над 50 години в Англия са получили първа доза ваксина. Над 33 милиона са с първа доза, а 11 милиона са напълно ваксинирани след втора доза. 

В момента на ход е възрастовата група от 45 до 49 години, като на около 60% от попадащите в нея са предложени първи дози. Известно забавяне се наблюдава с ваксинирането на персонала на домовете за социални грижи. 

За първи път от октомври насам коронавирусът не е основна причина за смъртните случаи в Англия и Уелс. Единствената тревожна новина е, че на Острова са засечени нови 55 случая на заразяване с индийския щам на вируса. 

От утре Индия влиза в „червения списък“ за пътувания, което означава, че пристигащите от страната трябва да се карантинират по хотели.