Това обяви министърът на околната среда и водите Асен Личев

Разширяват защитени зони по родното Черноморие. Това обяви на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев, цитирайки решение на Министерския съвет.

"МС прие решение, според което природното райско кътче "Корал" остава към защитена зона "Ропотамо", "Kара дере" -  към плаж "Шкорпиловци" и "Паша дере"- към плаж "Галата", поясни Личев. 

По думите му целият Министерски съвет е на едно мнение, че естественото Черноморие не е обикновена стока, която може да се продаде, а е наследство, което трябва да се съхранява за идните поколения.

"Направих и голяма стъпка към развитието на световната филмова индустрия. Компании като Disney и Netflix ще имат възможност да си снимат сюжети в омайните кътчета по нашето Черномoрие", посочи министър Личев. 

Подписаха меморандума за изграждане на завод за електромобили (ВИДЕО)

"Позравявам министър Личев и целия служебен кабинет за днешния резултат. Това са плажовете "Корал", "Кара дере" и "Иракли". Te са едни от малкото останали по българското Черноморие, където може да се види истинска природа", коментира министърът на икономиката Кирил Петков.

Според него това е голяма победа както за българската екология, така и за икономиката ни. "Ако искаме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните на българското Черноморие. Този тип туризъм е фокусиран към красивата ни природа, където хора от цяла Европа могат да се насладят на съхранени дюни и да видят видове, които не се срещат никъде другаде", посочи Петков. 

Кирил Петков: Привлякохме европейска компания за производство на електроавтомобили

По думите му този тип туризъм е в пъти по-доходоносен от масовият. "Поздравявам министър Личев, защото за първи път след толкова години имаме министър, който да защитава екологията", допълни той.